Blog a poradna

Poděkování jednatelů společnosti GUMEX

U příležitosti 30. výročí GUMEXU bychom rádi my, jednatelé firmy, poděkovali našim zákazníkům, zaměstnancům a přátelům, že díky vám můžeme oslavit toto výročí!

Speciální Géčko č. 38 CZ / 15 SK

Mimořádné číslo našeho firemního časopisu jsme věnovali 30. výročí existence naší firmy.

Svět se mění a v GUMEXU s ním držíme krok

Zamyšlení projektového manažera Michala Kalkuse nad automatizací procesů a jejím přínosem k bezproblémovému toku materiálu, zkvalitňování našich služeb i k celkové úspoře času a nákladů.

Česko a Slovensko opět pod jednou střechou

Podle čeho vybírá GUMEX místa pro své další pobočky? Jaký to má přínos pro zákazníky? Zeptali jsme se našich spolupracovníků z obchodu, výroby, logistiky, nákupu i marketingu v Česku i na Slovensku na možnosti, kde se ještě můžeme vyvíjet a zlepšovat…

Po pracovní době stavíme s kolegy stezky pro bajkery

Petr Miško je pro své spolupracovníky vedoucím dispečerem dopravy. Ve svém volném čase však ve společné práci často pokračují – třeba právě při účasti na projektu vybudování okruhů pro horská a gravel kola v Bílých Karpatech.

Stále narážíme na nové výzvy

Rozhovor s Radkem Krunertem, jednatelem společnosti ASTRO, spol. s r.o. o vývoji unikátních řešení pro české i zahraniční potravinářské firmy.

Nová adresa pobočky GUMEX Brno od 4.1.2024

Přestěhovali jsme se z Moravan do ulice Kaštanová 125d v Brně.

Elektroizolanty

V našem sortimentu naleznete elektroizolanty s vrstvenou strukturou.

Samolepky 3M

Samolepky 3M pro bezpečné a trvanlivé upevnění těsnicího materiálu nebo ochranného komponentu. Kdy je použít a které jsou pro různé podklady ty nejvhodnější?

Dodáváme výrobcům zelené energie

Vyrábíte zařízení na úsporu energie? Specializujete se na velké průmyslové instalace, nebo na realizace malých zdrojů tepla a elektřiny na rodinných domech? Servisujete fotovoltaické elektrárny, tepelná čerpadla nebo bioplynové stanice?

Proč zvolit dopravníkový pás z pryže?

Pryžové dopravníkové pásy bravurně zvládají přepravu těžkých a abrazivních materiálů v náročných provozech. Dokážeme je upravit i pro celou řadu dalších využití. Máme je skladem za ceny více než příznivé.

Křížovka jubilejního Géčka

Zajímá vás, proč jste právě vy, naši zákazníci, pro nás nejdůležitější? Odpověď se skrývá v řešení křížovky z našeho firemního časopisu Géčko 38 CZ / 15 SK.

Profily z mechové pryže

Jaké výhody nabízejí těsnicí profily z mechové gumy? Musíme u těsnění z pěnové pryže počítat i s nějakým omezením?

Géčko č. 37 – pořádná žeň tipů z praxe a dobrých nápadů!

Motivem tohoto čísla na sklonku léta 2023 jsou souvislosti – nejen mezi našimi produkty a navazujícími službami, ale i mezi zvolenými typy výrobků a jejich optimálním použitím.

Měření účinnosti fólií do vrat ve skladech GUMEXU

Jak zajistit udržení požadované teploty bez zbytečných ztrát? My ve skladech používáme ve vratech závěsné fólie. V lednu 2023 jsme provedli vlastní měření jejich účinnosti.

A toto se nám nepovedlo...

Jak se co nejlépe „popasovat“ s reklamacemi zákazníků? Ani nám se tyto nepříjemné situace nevyhýbají. Snažíme se je řešit a poučit se i z vlastních chyb.

Kdo je „hlídací pes“ všech peněz firmy?

Rozhovor s finanční analytičkou Martinou Procházkovou, ve kterém se v létě 2023 zamýšlí nad ekonomikou, hledáním souvislostí mezi údaji, sledováním výkonnosti firmy. Co nejvíce ovlivnilo její pohled na data? Jak řeší krizové scénáře? Zná recept na úspěšné hospodaření?

Rád se podílím na procesu výroby

Montér výroby Matyáš Pospíchal se u nás velmi rychle zaučil a také dobře „zapadl“ do pracovního týmu, kde nejčastěji obsluhuje výsekový lis. Proč je pro něj odladění matrice velká výzva? Co stíhá v průběhu jediného pracovního dne? Nejen o tom hovořil v květnu 2023 s personální ředitelkou Janou Lagovou.

Víceúčelové servisní hadice

Čím spolehlivě nahradit nefunkční tlakové, olejové nebo horkovodní hadice? Vysoce výkonná alternativní hadice Semperit SUPREME® je skvělou volbou!

Robustní spojky s kulovými klouby pro hadice na kapaliny

Jak zabránit úniku přepravovaného, většinou nevábně zapáchajícího tekutého média? Pro tlakovou dopravu průmyslové vody, kalů, odpadů a fekálií a k rychlému propojení více hadic v jeden celek slouží robustní spojky. V čem se liší „kardanové“ spojky od klasických pákových? Co je potřeba znát pro správný výběr spojky, když ta původní doslouží?