Hadice a pryže od výrobce Semperit či Semperflex

 

Semperit hadice

Hadice a pryže s dlouhodobě prověřenou kvalitou

Kdo je výrobce

Společnost Semperflex Optimit s.r.o. se sídlem v Odrách je dceřinou společností rakouské firmy Semperit. Ta byla založena již v roce 1866. Celosvětově zaměstnává přes 6500 pracovníků. Skupina má 22 výrobních závodů a patří k největším výrobcům produktů z pryže. Z hlediska výroby pryžové hadicoviny jí patří celosvětově třetí příčka.

Semperit Odry se právem řadí k významným výrobcům hydraulických a průmyslových hadic. Kapacita tohoto podniku činí až 100 milionů metrů hadic ročně. Pokud bychom si chtěli toto enormní číslo představit názorně, pak by takto dlouhá hadice vystačila k dvěma a půl obtočením celé planety Země.

Zaměření výroby

Divize Semperflex Industrial vyrábí průmyslové hadice, které se používají např. ve strojním, chemickém, stavebním nebo potravinářském průmyslu.

Divize Semperflex Hydraulics   vyvíjí a vyrábí hydraulické hadice pro průmyslové, těžební a další specializované použití. Slouží zejména v provozech s vysokými nároky na tlak, impulzní odolnost a teplotu.

Materiály, které firma Semperit používá, jsou hlavně EPDM, NBR, NR, SBR, CR a jejich kombinace. Pracuje ale taky s PVC a vyrábí kvalitní zahradní hadice.

Semperit vyrábí tlakové i tlakosací hadice o průměru 3-152 mm v délce 40 m.  Pryže vyrábí v síle od 1 do 50 mm s vložkou i bez vložky, v šíři 1400 mm. Tvrdost pryží se pohybuje v rozmezí 40-80 ShA.

Od tohoto výrobce u nás naleznete produkty, které se osvědčily i našim zákazníkům:

Hadice Semperit

MP 20

Hadice MP 20 EPDM
Potřebuji „tu s modrými pruhy“ – tak zákazníci obvykle požadují hadici MP 20 EPDM. Je doslova univerzální, využitelná v jakémkoli oboru. Naši odběratelé ji nejčastěji požadují pro strojírenský, plastikářský a stavební průmysl. Své uplatnění obhájila i v elektrotechnice, hutnictví a zemědělství.  Je vyrobená z kvalitního materiálu EPDM, o kterém si můžete v našem detailním článku přečíst další podrobnosti.

SM1

Tryskací hadice SM1 se používá pro čištění různých materiálů právě otryskáváním. Odebírají ji hlavně strojaři, nejvíce v průměru 25 mm. Výhoda oproti ostatním hadicím spočívá ve vysoké otěruvzdornosti duše (36 mm3). Tato vlastnost ji pro tryskání přímo předurčuje.

Ve strojírenství a automobilovém průmyslu je žádaná tlaková hadice FMO. Tyto olejové hadice jsou speciálně vhodné k přepravě průmyslových olejů, bezolovnatých paliv a motorové nafty.

FMS

Tlakosací olejová hadice FMS je vhodná zejména pro sání a výtlak bezolovnatých pohonných hmot a olejů. Vydrží krátkodobě až 120 °C. Tuto hadici nejčastěji používají výrobci strojů a silniční techniky.

Hadice FKS-R na chladicí kapaliny neboli „chladičovka“ se osvědčila zejména v automobilovém a strojírenském průmyslu. Vyrábí se ve velmi široké škále průměrů: 28-120 mm.

Parní hadice DS1. Vydrží až 210 °C a 18 barů u nasycené páry. Odebírají ji nejvíce tiskárny a polygrafické i strojírenské obory.

Potravinová hadice LM1-EPDM splňuje normy FDA (CFR 21 § 177.2600). K nejčastějším odběratelům této hadice se u nás řadí hutní průmysl (slévárny a modelárny), dále potravinářský a rovněž strojírenský průmysl. Tato hadice se vyznačuje silnou výztuží, vydrží podtlak -0,5 baru i bez ocelového drátu.

Hadice vám vyrobíme na zakázku – osadíme je koncovkami i zkrátíme na požadovanou délku. Více informací se dozvíte v našich službách.

Kompaktní (tvrdé) pryže Semperit

A9506

Naší nejprodávanější pryží je A9506 pro všeobecné použití.  Tato kompaktní guma se vyrábí bez klouzku pro lepší polepení. Žádaná je i ve formě pryžové role nebo jako kompaktní desky v rovném stavu. Nejvíce ji používají strojaři a stavaři.

Pryž E9614 se vyznačuje velkou odolností vůči povětrnostním vlivům, vydrží až 120 °C. U nás ji nejvíce odebírají gumaři a plastikáři, dále nachází uplatnění ve stavebním a strojním průmyslu.

Olejivzdorná těsnicí pryž P9540 je přímo předurčena pro styk s oleji a benzínem. Oblíbená je zejména u strojařů a gumařů.

Otěruvzdorná těsnicí pryž BLACK STAR potěší zejména strojaře. Ovšem používá se též k obložení tryskacích kabin. Je vyrobená ze směsi NR-SBR. NR (natural rubber), tedy přírodní pryž, je velmi odolná vůči oděru. Zároveň je antistatická a vyrábí se od síly 5 mm až do 50 mm.

Co znamená výraz para pryže? Tak nazýváme níže uvedenou trojici pryží, které slouží pro mechanické namáhání. Vyznačují se vysokou elasticitou a velkou pevností v tahu při tvrdosti cca 40° ShA. Z pryží řežeme gumová těsnění pomocí našich strojů (používáme plotr, vodní paprsek, strojní řezání na pruhy). Nejčastěji je zákazníci odebírají do strojního, stavebního, plastikářského a gumárenského průmyslu. Z těchto para pryží vyrábíme rovněž rukávce nebo násypky.

A160

A160 – šedá pryž v síle 1-40 mm

A560

A560 – béžová pryž v síle 0,5-50 mm

Red Star

RED STAR – červená pryž v síle 3-25 mm

Všechny potřebné detaily se o těchto pryžích dozvíte v článku Mechanicky namáhané pryže.

Většinu výrobků ze Semperitu držíme skladem, proto vám dokážeme nařezat přesně požadované množství. V případně momentálního vyprodání konkrétního produktu dokážeme rychle doplnit zásoby anebo nabídnout alternativu.

Hadice vám osadíme koncovkami, z pryží od společnosti Semperit vyrábíme těsnění na míru.

Semperit hadice

Hadice a pryže s dlouhodobě prověřenou kvalitou

Kdo je výrobce

Společnost Semperflex Optimit s.r.o. se sídlem v Odrách je dceřinou společností rakouské firmy Semperit. Ta byla založena již v roce 1866. Celosvětově zaměstnává přes 6500 pracovníků. Skupina má 22 výrobních závodů a patří k největším výrobcům produktů z pryže. Z hlediska výroby pryžové hadicoviny jí patří celosvětově třetí příčka.

Semperit Odry se právem řadí k významným výrobcům hydraulických a průmyslových hadic. Kapacita tohoto podniku činí až 100 milionů metrů hadic ročně. Pokud bychom si chtěli toto enormní číslo představit názorně, pak by takto dlouhá hadice vystačila k dvěma a půl obtočením celé planety Země.

Zaměření výroby

Divize Semperflex Industrial vyrábí průmyslové hadice, které se používají např. ve strojním, chemickém, stavebním nebo potravinářském průmyslu.

Divize Semperflex Hydraulics   vyvíjí a vyrábí hydraulické hadice pro průmyslové, těžební a další specializované použití. Slouží zejména v provozech s vysokými nároky na tlak, impulzní odolnost a teplotu.

Materiály, které firma Semperit používá, jsou hlavně EPDM, NBR, NR, SBR, CR a jejich kombinace. Pracuje ale taky s PVC a vyrábí kvalitní zahradní hadice.

Semperit vyrábí tlakové i tlakosací hadice o průměru 3-152 mm v délce 40 m.  Pryže vyrábí v síle od 1 do 50 mm s vložkou i bez vložky, v šíři 1400 mm. Tvrdost pryží se pohybuje v rozmezí 40-80 ShA.

Od tohoto výrobce u nás naleznete produkty, které se osvědčily i našim zákazníkům:

Hadice Semperit

MP 20Hadice MP 20 EPDM 
Potřebuji „tu s modrými pruhy“ – tak zákazníci obvykle požadují hadici MP 20 EPDM. Je doslova univerzální, využitelná v jakémkoli oboru. Naši odběratelé ji nejčastěji požadují pro strojírenský, plastikářský a stavební průmysl. Své uplatnění obhájila i v elektrotechnice, hutnictví a zemědělství.  Je vyrobená z kvalitního materiálu EPDM, o kterém si můžete v našem detailním článku přečíst další podrobnosti.

 

SM1Tryskací hadice SM1 se používá pro čištění různých materiálů právě otryskáváním. Odebírají ji hlavně strojaři, nejvíce v průměru 25 mm. Výhoda oproti ostatním hadicím spočívá ve vysoké otěruvzdornosti duše (36 mm3). Tato vlastnost ji pro tryskání přímo předurčuje.

Ve strojírenství a automobilovém průmyslu je žádaná tlaková hadice FMO. Tyto olejové hadice jsou speciálně vhodné k přepravě průmyslových olejů, bezolovnatých paliv a motorové nafty.

 

FMSTlakosací olejová hadice FMS je vhodná zejména pro sání a výtlak bezolovnatých pohonných hmot a olejů. Vydrží krátkodobě až 120 °C. Tuto hadici nejčastěji používají výrobci strojů a silniční techniky.

Hadice FKS-R na chladicí kapaliny neboli „chladičovka“ se osvědčila zejména v automobilovém a strojírenském průmyslu. Vyrábí se ve velmi široké škále průměrů: 28-120 mm.

Parní hadice DS1. Vydrží až 210 °C a 18 barů u nasycené páry. Odebírají ji nejvíce tiskárny a polygrafické i strojírenské obory.

Potravinová hadice LM1-EPDM splňuje normy FDA (CFR 21 § 177.2600). K nejčastějším odběratelům této hadice se u nás řadí hutní průmysl (slévárny a modelárny), dále potravinářský a rovněž strojírenský průmysl. Tato hadice se vyznačuje silnou výztuží, vydrží podtlak -0,5 baru i bez ocelového drátu.

Hadice vám vyrobíme na zakázku – osadíme je koncovkami i zkrátíme na požadovanou délku. Více informací se dozvíte v našich službách. 

Kompaktní (tvrdé) pryže Semperit 

A9506Naší nejprodávanější pryží je A9506 pro všeobecné použití.  Tato kompaktní guma se vyrábí bez klouzku pro lepší polepení. Žádaná je i ve formě pryžové role nebo jako kompaktní desky v rovném stavu. Nejvíce ji používají strojaři a stavaři.

Pryž E9614 se vyznačuje velkou odolností vůči povětrnostním vlivům, vydrží až 120 °C. U nás ji nejvíce odebírají gumaři a plastikáři, dále nachází uplatnění ve stavebním a strojním průmyslu. 

Olejivzdorná těsnicí pryž P9540 je přímo předurčena pro styk s oleji a benzínem. Oblíbená je zejména u strojařů a gumařů.

Otěruvzdorná těsnicí pryž BLACK STAR potěší zejména strojaře. Ovšem používá se též k obložení tryskacích kabin. Je vyrobená ze směsi NR-SBR. NR (natural rubber), tedy přírodní pryž, je velmi odolná vůči oděru. Zároveň je antistatická a vyrábí se od síly 5 mm až do 50 mm.

Co znamená výraz para pryže? Tak nazýváme níže uvedenou trojici pryží, které slouží pro mechanické namáhání. Vyznačují se vysokou elasticitou a velkou pevností v tahu při tvrdosti cca 40° ShA. Z pryží řežeme gumová těsnění pomocí našich strojů (používáme plotr, vodní paprsek, strojní řezání na pruhy). Nejčastěji je zákazníci odebírají do strojního, stavebního, plastikářského a gumárenského průmyslu. Z těchto para pryží vyrábíme rovněž rukávce nebo násypky.

A160

 

 

A160 – šedá pryž v síle 1-40 mm

 

 

A560

 

 

A560 – béžová pryž v síle 0,5-50 mm

 

 

Red Star

 

 

RED STAR – červená pryž v síle 3-25 mm

 

 

Všechny potřebné detaily se o těchto pryžích dozvíte v článku Mechanicky namáhané pryže.

Většinu výrobků ze Semperitu držíme skladem, proto vám dokážeme nařezat přesně požadované množství. V případně momentálního vyprodání konkrétního produktu dokážeme rychle doplnit zásoby anebo nabídnout alternativu.

Hadice vám osadíme koncovkami, z pryží od společnosti Semperit vyrábíme těsnění na míru.

Produkty z článku