Přečtěte si Géčko č. 29 z března 2021

Géčko č.29Začalo jaro, a tak jsme pro vás připravili Géčko č. 29 s tématy, která jako cyklón zatočí se zaprášenými a neúčinnými technikami, postupy, úvahami. Přinesou svěží vítr, vyjasnění nedotažených pracovních aplikací z minulosti a uznání od konečných uživatelů těch produktů či strojů, které konečně začnou bezvadně a bezpečně fungovat.

Znáte materiál, který je natolik odolný, že vydrží kontakt s průmyslovými, transformátorovými i potravinářskými oleji? Seznámíme vás s ním v článku Materiál pro speciální použití – NBR.

Jak zabezpečit interní pochozí plochy, čelit nástrahám v podobě uklouznutí, napravit poškozenou podlahu ve stavebním stroji? To jsou hlavní výzvy pro podlahoviny s desénem. V článku Bezpečí začíná od podlahy představujeme 6 typů podlahovin s desénem pro vnitřní použití. A také produkty, které z nich u nás ve výrobě pro zákazníky řežeme.

Může cyklón, který známe jako ničivý jev, být i něčím užitečný? Proč musí některý výrobce brát v úvahu kontinent i klima, kde budou jeho výrobky používány? O tom jsme diskutovali s Tomášem Sedláčkem, provozním ředitelem společnosti Hesse Industry s.r.o.

Jaké hadice spolehlivě dopraví extrémně horký i studený vzduch a současně odolají olejovým, benzínovým i chemickým výparům? Co znamená zkratka „CP“ u vzduchotechnické hadice? To vše se dozvíte v rubrice Hadice.

Čím se odlišují U-profily PIRELI od klasických profilů? Jaký materiál je vhodný pro konkrétní aplikaci? Které „pirelky“ lze použít i v dopravních prostředcích? Detailní odpovědi přináší článek Profily s kovovou výztuhou.

Potřebujete některé produkty v určitých intervalech? Dokážete předem odhadnout jejich množství? Pomůžeme vám zvolit správný objem i opakování zakázky. Podrobnosti naleznete v článku Vezměte více, zaplatíte méně.

Nedaří se vám polepit silikon? My už jsme na něj vyzráli! Po náročném testování nyní úspěšně aplikujeme novinku – oboustrannou samolepku na silikonový podklad. Co je podstatou její silné počáteční lepivosti? Na co nesmíme zapomenout při konečné aplikaci? To vše vysvětlujeme v rubrice Novinka. A pozor! Polepený silikon vyřežeme přesně podle požadovaných rozměrů na míru – pak už stačí jen příslušný těsnicí prvek zafixovat na plastové, kovové či lakované podklady!

Náš specialista výroby Luděk Eliáš připravuje výkresovou dokumentaci a kalkulaci pro zákazníky i naše oddělení výroby. Čím je pro něj zajímavá technika? Co by se ještě chtěl on sám naučit? Rozhovor s Luďkem se skrývá v Okénku personalistky. A prozradí i to, co má společného s dračími loděmi!

A na závěr jedna úvaha: Pokud působíte současně ve dvou státech, jaký to má dopad na vaše zákazníky? Co si o tom myslí Karol Dudík, prokurista GUMEXU SK a zástupce ředitele naší slovenské dceřiné společnosti?

Přejeme všem našim čtenářům, aby si i v tomto Géčku našli inspiraci pro své přemýšlivé hlavy i šikovné ruce. Třeba tím napomohou ke zlepšení pracovního prostředí ve svých provozech, a možná se jim konečně vrátí i dobrá náladasmiley. Vždyť to známe všichni: pocit, že něco dobře funguje, je prostě k nezaplacení!

Váš GUMEX

Géčko č.29Začalo jaro, a tak jsme pro vás připravili Géčko č. 29 s tématy, která jako cyklón zatočí se zaprášenými a neúčinnými technikami, postupy, úvahami. Přinesou svěží vítr, vyjasnění nedotažených pracovních aplikací z minulosti a uznání od konečných uživatelů těch produktů či strojů, které konečně začnou bezvadně a bezpečně fungovat.

Znáte materiál, který je natolik odolný, že vydrží kontakt s průmyslovými, transformátorovými i potravinářskými oleji? Seznámíme vás s ním v článku Materiál pro speciální použití – NBR.

Jak zabezpečit interní pochozí plochy, čelit nástrahám v podobě uklouznutí, napravit poškozenou podlahu ve stavebním stroji? To jsou hlavní výzvy pro podlahoviny s desénem. V článku Bezpečí začíná od podlahy představujeme 6 typů podlahovin s desénem pro vnitřní použití. A také produkty, které z nich u nás ve výrobě pro zákazníky řežeme.

Může cyklón, který známe jako ničivý jev, být i něčím užitečný? Proč musí některý výrobce brát v úvahu kontinent i klima, kde budou jeho výrobky používány? O tom jsme diskutovali s Tomášem Sedláčkem, provozním ředitelem společnosti Hesse Industry s.r.o.

Jaké hadice spolehlivě dopraví extrémně horký i studený vzduch a současně odolají olejovým, benzínovým i chemickým výparům? Co znamená zkratka „CP“ u vzduchotechnické hadice? To vše se dozvíte v rubrice Hadice.

Čím se odlišují U-profily PIRELI od klasických profilů? Jaký materiál je vhodný pro konkrétní aplikaci? Které „pirelky“ lze použít i v dopravních prostředcích? Detailní odpovědi přináší článek Profily s kovovou výztuhou.

Potřebujete některé produkty v určitých intervalech? Dokážete předem odhadnout jejich množství? Pomůžeme vám zvolit správný objem i opakování zakázky. Podrobnosti naleznete v článku Vezměte více, zaplatíte méně.

Nedaří se vám polepit silikon? My už jsme na něj vyzráli! Po náročném testování nyní úspěšně aplikujeme novinku – oboustrannou samolepku na silikonový podklad. Co je podstatou její silné počáteční lepivosti? Na co nesmíme zapomenout při konečné aplikaci? To vše vysvětlujeme v rubrice Novinka. A pozor! Polepený silikon vyřežeme přesně podle požadovaných rozměrů na míru – pak už stačí jen příslušný těsnicí prvek zafixovat na plastové, kovové či lakované podklady!

Náš specialista výroby Luděk Eliáš připravuje výkresovou dokumentaci a kalkulaci pro zákazníky i naše oddělení výroby. Čím je pro něj zajímavá technika? Co by se ještě chtěl on sám naučit? Rozhovor s Luďkem se skrývá v Okénku personalistky. A prozradí i to, co má společného s dračími loděmi!

A na závěr jedna úvaha: Pokud působíte současně ve dvou státech, jaký to má dopad na vaše zákazníky? Co si o tom myslí Karol Dudík, prokurista GUMEXU SK a zástupce ředitele naší slovenské dceřiné společnosti? 

Přejeme všem našim čtenářům, aby si i v tomto Géčku našli inspiraci pro své přemýšlivé hlavy i šikovné ruce. Třeba tím napomohou ke zlepšení pracovního prostředí ve svých provozech, a možná se jim konečně vrátí i dobrá náladasmiley. Vždyť to známe všichni: pocit, že něco dobře funguje, je prostě k nezaplacení!

Váš GUMEX

Chcete se poradit?