Přečtěte si Géčko č. 30 na léto 2021

Géčko č. 30

V jubilejním 30. čísle časopisu Géčko se dozvíte:

Proč nestačí uveřejnit článek na internetu, aby se zákazník dozvěděl, co potřebuje? Jaké nástrahy čekají na firmu, která se rozhodne vydávat firemní časopis? Co je klíčovým prvkem při jeho přípravách? O tom diskutovala marketingová specialistka, marketingový ředitel a zástupkyně vydavatelství Géčka.

Taky potřebujete materiál, který časem nestárne a věrně si udrží své dobré fyzikální i mechanické vlastnosti? Odolá nepříznivým povětrnostním vlivům, UV záření, vysokým teplotám, ozónu – a přitom si uchová velkou pružnost! Kdo z nás by nechtěl mít tyto příkladné vlastnosti materiálu EPDM... V rubrice Sledujeme pro vás jsme se na EPDM podívali nejen optikou příznivých vlastností výrobků z EPDM, ale nevyhnuli jsme se ani omezení, se kterým musí uživatelé tohoto syntetického kaučuku počítat. Porovnali jsme vlastnosti EPDM s NBR, SBR i FKM (Hypalonem). Pro rychlou orientaci jsme našim zákazníkům připravili i přehlednou tabulku, ve které jsme porovnali a vyhodnotili pryže z EPDM, které patří v našem sortimentu k těm nejžádanějším.

Jaký materiál zvolit pro vysoce namáhané strojní součásti, které musí odolávat oleji, opakované deformaci, vibracím?  V rubrice Produkt/Služby pro náročné zákazníky přinášíme srovnání kompaktního a mikroporézního polyuretanu – obě varianty mají celou řadu skvělých vlastností a jen tak před něčím v praxi necouvnou!

Dochází vám energie? Nemyslíme tu vaši vlastní, tedy lidskou! Zkoumali jsme moderní zdroje energie pro výrobu tepla za účelem vytápění a k ohřevu vody. A zjistili jsme, že pro převádění energie z jednoho místa na druhé se už po dlouhou dobu osvědčuje jedno speciální zařízení – tepelné čerpadlo. Čím se jednotlivé typy tepelných čerpadel od sebe liší? Jak vybrat právě pro náš objekt to nejvhodnější? Co je „Achillovou patou“ při realizaci tepelného čerpadla? Na to jsme se zeptali Ing. Reného Kunčara, výkonného ředitele společnosti Veskom, spol. s r.o.

Používáte tlakové rozvody? Víte, co pozitivně i negativně ovlivňuje tlakový spád? Poznáte rozdíl mezi hadičkou a trubičkou? Odpovědi naleznete v rubrice Pneumatické rozvody.

V samých počátcích „doby covidové“ na jaře roku 2020 jsme otevírali novou pobočku v Hradci Králové. Jako specialistka prodeje tam nastoupila Blanka Fryntová, která měla tu potřebnou odvahu v tomto nelehkém čase udělat významnou profesní změnu. Po více než roce její působnosti na této pracovní pozici jsme se zajímali, co pro ni bylo zpočátku nejtěžší? Čím ji i po mnoha letech praxe v technických oborech stále ještě dokážou překvapit naši zákazníci? A jak se o ně hradecká pobočka GUMEXU stará? To vše se dozvíte v Okénku personalistky.

Pomocí plně automatické sekačky sekáme v počtu stovek i tisíců kusů i materiál, který nám dodá sám zákazník – profily, hadičky i plastové trubky. Podívejte se v rubrice Služby na jednu z mnoha zakázek tohoto typu – průběh sekání trubičky pro automobilový průmysl.

Máte zaměstnance, kteří zejména v letním parnu na nohách v práci „sotva stojí“? Podívejte se na náš tip – protiúnavovou rohož, která zmenší bolest nohou a páteře, snižuje riziko uklouznutí, zabraňuje zakopnutí a zranění. Jak protiúnavová rohož funguje? O tom se více dozvíte v samém závěru našeho časopisu.

A tak přejeme vám všem, našim věrným čtenářům, abyste i v horkých letních dnech zůstali fyzicky i duševně maximálně svěží. A možná, že vám k tomuto žádoucímu stavu napomůže i „občerstvení“ v podobě našeho jubilejního čísla Géčka!

Váš GUMEX

Géčko č. 30V jubilejním 30. čísle časopisu Géčko se dozvíte:

Proč nestačí uveřejnit článek na internetu, aby se zákazník dozvěděl, co potřebuje? Jaké nástrahy čekají na firmu, která se rozhodne vydávat firemní časopis? Co je klíčovým prvkem při jeho přípravách? O tom diskutovala marketingová specialistka, marketingový ředitel a zástupkyně vydavatelství Géčka.

Taky potřebujete materiál, který časem nestárne a věrně si udrží své dobré fyzikální i mechanické vlastnosti? Odolá nepříznivým povětrnostním vlivům, UV záření, vysokým teplotám, ozónu – a přitom si uchová velkou pružnost! Kdo z nás by nechtěl mít tyto příkladné vlastnosti materiálu EPDM... V rubrice Sledujeme pro vás jsme se na EPDM podívali nejen optikou příznivých vlastností výrobků z EPDM, ale nevyhnuli jsme se ani omezení, se kterým musí uživatelé tohoto syntetického kaučuku počítat. Porovnali jsme vlastnosti EPDM s NBR, SBR i FKM (Hypalonem). Pro rychlou orientaci jsme našim zákazníkům připravili i přehlednou tabulku, ve které jsme porovnali a vyhodnotili pryže z EPDM, které patří v našem sortimentu k těm nejžádanějším.

Jaký materiál zvolit pro vysoce namáhané strojní součásti, které musí odolávat oleji, opakované deformaci, vibracím?  V rubrice Produkt/Služby pro náročné zákazníky přinášíme srovnání kompaktního a mikroporézního polyuretanu – obě varianty mají celou řadu skvělých vlastností a jen tak před něčím v praxi necouvnou!

Dochází vám energie? Nemyslíme tu vaši vlastní, tedy lidskou! Zkoumali jsme moderní zdroje energie pro výrobu tepla za účelem vytápění a k ohřevu vody. A zjistili jsme, že pro převádění energie z jednoho místa na druhé se už po dlouhou dobu osvědčuje jedno speciální zařízení – tepelné čerpadlo. Čím se jednotlivé typy tepelných čerpadel od sebe liší? Jak vybrat právě pro náš objekt to nejvhodnější? Co je „Achillovou patou“ při realizaci tepelného čerpadla? Na to jsme se zeptali Ing. Reného Kunčara, výkonného ředitele společnosti Veskom, spol. s r.o.

Používáte tlakové rozvody? Víte, co pozitivně i negativně ovlivňuje tlakový spád? Poznáte rozdíl mezi hadičkou a trubičkou? Odpovědi naleznete v rubrice Pneumatické rozvody.

V samých počátcích „doby covidové“ na jaře roku 2020 jsme otevírali novou pobočku v Hradci Králové. Jako specialistka prodeje tam nastoupila Blanka Fryntová, která měla tu potřebnou odvahu v tomto nelehkém čase udělat významnou profesní změnu. Po více než roce její působnosti na této pracovní pozici jsme se zajímali, co pro ni bylo zpočátku nejtěžší? Čím ji i po mnoha letech praxe v technických oborech stále ještě dokážou překvapit naši zákazníci? A jak se o ně hradecká pobočka GUMEXU stará? To vše se dozvíte v Okénku personalistky.

Pomocí plně automatické sekačky sekáme v počtu stovek i tisíců kusů i materiál, který nám dodá sám zákazník – profily, hadičky i plastové trubky. Podívejte se v rubrice Služby na jednu z mnoha zakázek tohoto typu – průběh sekání trubičky pro automobilový průmysl.

Máte zaměstnance, kteří zejména v letním parnu na nohách v práci „sotva stojí“? Podívejte se na náš tip – protiúnavovou rohož, která zmenší bolest nohou a páteře, snižuje riziko uklouznutí, zabraňuje zakopnutí a zranění. Jak protiúnavová rohož funguje? O tom se více dozvíte v samém závěru našeho časopisu.

A tak přejeme vám všem, našim věrným čtenářům, abyste i v horkých letních dnech zůstali fyzicky i duševně maximálně svěží. A možná, že vám k tomuto žádoucímu stavu napomůže i „občerstvení“ v podobě našeho jubilejního čísla Géčka!

Váš GUMEX

Chcete se poradit?