2018 Podporujeme novinky

Jan Sedláček - 20. díl - 2018Zákaznická linka

Za velmi důležitou událost tohoto roku s pozitivním dopadem na naše zákazníky považuji založení jednotné zákaznické linky. Zákazníkům již stačí zapamatovat si jediné telefonní číslo – 518 399 588 – a pak už jsou automaticky spojeni se specialistou prodeje, který má jejich firmu na starosti a má o ní nejlepší přehled. Naše spolupracovnice na zákaznické lince začaly pomáhat volajícím nebo chatujícím zákazníkům také s výběrem zboží – ověří skladovou dostupnost, poradí i s přepravou. Vytvořili jsme tak vlastně „centrální příjem“ všech zákaznických podnětů.Zákaznická linka GUMEX

 

Účelná interní komunikace

Počet pracovníků postupně narůstal a bylo zapotřebí vyřešit, jak by měly pobočky mezi sebou rychle a přesně komunikovat. Fyzické přejíždění zabere lidem dost času, mailové zprávy někdy způsobí zbytečné nedorozumění, ke kterému by při osobním jednání nedošlo. Zaměřili jsme se proto na on-line jednání pomocí aplikace WebEx. Kromě pracovníků prodeje, nákupu i výroby ji využívala i naše personální ředitelka Jana. Připojila se takto ke vstupnímu pohovoru s uchazečem o zaměstnání a jeho budoucím nadřízeným, pokud probíhal na jiné pobočce než ve Strážnici.

A změny pokračovaly. Naši obchodní zástupci se již dříve mohli spojit díky mobilu nebo tabletu s interním informačním systémem, zjistit zákazníkovi dostupnost zboží nebo provést přímo „v terénu“ zápis z jednání. Tuto osvědčenou mobilní aplikaci využili naši IT specialisté a pomocí nástavby její funkčnost ještě rozšířili. Došlo tak k dalšímu urychlení a hlavně zpřesnění evidence různých činností a naše podpora zákazníka se ještě více zkvalitnila.

Nové technologie

Navařování vlnovcůVe Strážnici jsme pořídili stroj na navařování vlnovců. Vlnovec považuji za velmi užitečného pomocníka. Zabrání potlučení materiálu o pevné okraje dopravníku či přepadávání přepravovaných produktů, umožní čištění pásu pomocí vysokotlakého čističe. Naši montéři výroby jej začali navařovat na pásy pro horizontální a lomené dopravníky, ale i na ty, které jsou se sklonem. Zákazníci pražské pobočky měli zájem o přesné ploché výrobky řezané na míru z různých pryžových materiálů. Umožnil to nový plotr, který jsme zde nainstalovali. Pražští montéři výroby tak byli schopni na plotru vytvořit i díry malých průměrů: od 1 do 3,5 mm. Tento plotr má navíc výhodu – dvě hlavy, z toho jednu řezací a druhou děrovací.Pobočka Bratislava

Slovenské proměny

V té době došlo k přestěhování bratislavské pobočky do nových prostor. Konečně měli naši slovenští spolupracovníci k dispozici velké skladové prostory a nové oddělení výroby s plotrem i lisem na osazování nízko- i vysokotlakých hadic koncovkami. Zákazníci zde mohli začít využívat větší nákupní prostory i rozsáhlejší vzorkovnu. To vše umožnilo rychlejší vyřizování zakázek. Došlo i k navýšení objednávek na plochá těsnění na míru. To je myslím všude stejně důležité – vyjít vstříc potřebám zákazníků, ať už jsou odkudkoli.

Jan Sedláček s dcerou a synyMoje plány

Ale nejen prací pro firmu živ je člověk! Taky by se měl věnovat svým koníčkům a zálibám. Jako kluk jsem chtěl být kuchařem, pak zemědělcem. Stal jsem se poštovním úředníkem, dělníkem a nakonec podnikatelem. Celé roky jsem dělal domácí zabíjačky vepřů, po kterých mi zůstaly drobné šrámy na rukách po neopatrném říznutí, ale také krásné vzpomínky. Doma u plotny se snažím občas manželku zastoupit, umím vydatné masové vývary, připravuji i vlastní krupicové noky. Nejraději mám práci s jakýmkoli masem – například domácí paštiku připravuji dodnes, i když už žádné zabíjačky „nehrozí“. Myslím, že čím vším jsem byl, tím jsem byl rád a snažil jsem se dělat vše pořádně a poctivě. A to bych přál i všem ostatním lidem.

Další díl kroniky...


Foto: Kolektiv zákaznické linky; Navařování vlnovců na dopravníkové pásy; Nové prostory pobočky Bratislava; Jednatelé firmy – Jan Sedláček společně s dcerou a syny. Archiv společnosti GUMEX, spol. s r.o.